Tulevan työparin tapaaminen sujui oikein mallikkaasti.

Varsinainen vierailumme alkoi klo 12. Paikalle saapui kahdeksan nuorta miestä sekä 3 henkilökuntaan kuuluvaa ohjaajaa. Nuoret tulevat kerran kuukaudessa viettämään viikonlopun asumisyksikköön. Kaikki asukkaat lukuun ottamatta yhtä olivat pyörätuoleissa. Aloitimme tilaisuuden kertomalla Karva-kavereiden toiminnasta ja esittelimme itsemme ja koiramme, jonka jälkeen asukkaat esittelivät itsensä. Ryhmässä oli yksi nuori mies, jolla oli koirapelko ja pidimme koirat poissa hänen luotaan.

Kyselimme nuorilta millaisia toiveita heillä olisi koiravierailujen suhteen ja ovatko he ylipäätään kiinnostuneita viettämään aikaa koirien kanssa. Kukaan ei oikein osannut esittää mitään sen erikoisempia toiveita mutta yleinen mielipide oli koiravierailujen puolella. Päätimme, että toteutamme vierailut aiemmin suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Alkujutustelujen jälkeen lähdimme yhdessä kävelylle läheiseen puistoon. Kaikki, jopa koirapelosta kärsivä nuori, lähtivät mukaan. Lenkin aikana koirat ”esittelivät” nuorille takaa-ajoleikkiä ja muita koiramaisia juttuja. Koirien puuhastelujen tarkkailu tuntui olevan monelle nuorelle mieleistä.

Vierailumme kesti kaiken kaikkiaan n. 45 minuuttia ja sen jälkeen meillä oli kaksi väsynyttä karvaista eläinavustajaa valmiina menemään iltapäivälevolle omaan kotiin. Itse olimme tyytyväisiä vierailun kulkuun ja odotamme innolla seuraavaa kertaa. Muutamien nuorten kanssa syntyi enemmänkin keskustelua ja aiheena tietysti koirat – mikäpä muukaan.

Pysy Remmissä oli osa RAY:n (nyk. STEA) rahoittaman projektin suunnitelmallista eläinavusteista toimintaa.