Lukulemmikkinä toimiva labradorinnoutaja Roni vierailee Etelä-Pohjanmaalla alakoulussa ja kirjastossa.

Roni

Roni2

Tässä pari esimerkkitilannetta, joita en koskaan unohda:

”Ikimuistoinen tilanne oli pojan kanssa, joka aluksi vain haeskeli äänteitä ja makoili lattialla Ronin kanssa katsellen kuvia. Hän nautti Ronin seurasta ja lukeminen oli se sivuseikka. Sitten muutaman viikon päästä poika makoili lattialla tuttuun tapaansa ja tavasi tekstiä. Itse istuin hiljaa silmät kosteina. Poika luki kuiskaamalla ja sanoi minulle, että koiralle voi lukea kuiskaamalla, koska koiralla on niin hyvä kuulo”.

”Eräs tyttö jännitti kovin lukuhetkiä ja usein jätti lukematta, istui vain eikä kertonut, mikä on hätänä. Sitten kerran kysyin häneltä, että olisiko hänen mukavampi lukea Ronille jos he saisivat olla kahdestaan lukutilassa ja minä menisin pois. Ja sehän se juttu sitten oli! Lukuhuoneessamme on lasiovi ja ikkuna – menin ulkopuolelle ja seurasin koko ajan, mitä huoneessa tapahtuu. Olin siis välittömästi toimintavalmiudessa. Huoneesta tuli tämän jälkeen iloinen ja reipas tyttö ja hän luki aina pitkään”.

Terveisin Sanna-Maria ja Roni

Lukulemmikit mediassa

Vuonna 2016 Yle Rovaniemen aamulähetyksen vieraana kävi valkoinen ruotsinhirvikoirapappa Riku ja Suomen Karva-Kavereiden Rovaniemen koordinaattori Mira Niittylahti. Katso video tästä.

Keväällä 2016 Suomussalmen kirjaston lastenosastolla on illansuussa odotettu hetki. Alkamassa on perhekeskuksen, kirjaston ja seurakunnan pitämä Pulinapöksä, lapsille tarkoitettu satutuokio. Lasten odotuksen kohteena ei ole pelkästään satutuokio, vaan vähintään yhtä suurella innolla odotetaan tapahtuman maskottina olevan kirjastokoira Justiinan tapaamista. Katso video tästä.