Ohjeet Karva-Kaverin vierailua varten 

Suomen Karva-Kaverit ry on keväällä 2011 perustettu nuori yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja toteuttaa eläinavusteista työskentelyä, jossa eläimen avulla tuodaan iloa ja vahvistetaan ihmisen terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia, ehkäistään ihmisen hyvinvoinnin ongelmia ja tuetaan ongelmia kohdanneita ihmisiä.

Vierailukäyntejä tekevät Karva-Kaverit ovat hyvinhoidettuja, terveitä ja hyväkuntoisia sekä käyneet läpi soveltuvuustestin. Karva-Kaverin tunnistaa oranssinpunaisesta työliivistä tai nauhasta ja ne tulevat toimeen toisten eläinten kanssa mutta eivät kuitenkaan leiki keskenään vierailuilla. Karva-Kaverit ovat tottuneita erilaisiin ihmisiin ja paikkoihin ja osa Karva-Kavereista tekee myös temppuja. Ohjaajat ovat Suomen Karva-Kaverit ry:n jäseniä ja vaitiolovelvollisia vierailun tapahtumista.

Vierailujen sopiminen:

Toiminnan käynnistyessä alueenne koordinaattori sopii vierailut kanssanne yleensä useaksi kuukaudeksi eteenpäin. Toiminnan vakiinnuttua suosittelemme, että yhteyshenkilönne ottaa itse yhteyttä koordinaattoriin ja sopii vierailut noin puoleksi vuodeksi eteenpäin (esim. kesä ja syyskaudet). Vierailujen ajankohta sovitetaan aina päivärytmiin sopivaksi, Karva-Kaverien vierailu ei kuitenkaan osu samaan aikaan kahvi- tai ruokahetkien kanssa. Alueiden koordinaattorien yhteystiedot löydät linkistä, mikäli et löydä omaa aluettasi laita viestiä info@suomenkarvakaverit.fi niin katsotaan mitä voidaan tehdä.

Ennen vierailua:

Halutessasi voit varmistaa koordinaattorilta muutamaa päivää ennen vierailua montako karvakkoa on tulossa. Mikäli meidän puoleltamme tulee peruutuksia olemme teihin yhteydessä ennen vierailua. Huolehdithan että koko henkilökunta ja asukkaat tietävät Karva-Kavereiden vierailupäivän ja -ajan.
Karva-Kavereiden turvallisuuden vuoksi pyydämme että tarkistatte lattiat ennen vierailua, jottei lattioilla ole lääkkeitä tms. jotka voisivat aiheuttaa vaaraa eläimille.
Halutessanne voitte kerätä asukkaat yhteiseen tilaan johon Karva-Kaverit ohjataan vierailulle.

Vierailulla:

Karva-Kaveri ohjaajat vastaavat ensisijaisesti vain oman eläimensä toiminnasta, joten henkilökunta on paikalla vierailumme ajan. Tarvittaessa eläimen ohjaaja opastaa asiakasta kohtaamaan eläimensä oikein. Henkilökunnan pyynnöstä voimme vierailla myös huoneissa, muuten pysyttelemme yleisissä tiloissa. Vierailun kesto on yleensä noin puoli tuntia mutta riippuu eläimen jaksamisesta, samalla vierailulla voi olla yksi tai useampi karvakko. Suomen Karva-Kaverit ry:llä on vastuuvakuutus, joka korvaa mikäli vierailun aikana aiheutuu jotain vahinkoa.

Yhdistyksessä noudatetaan nollatoleranssia alkoholin ja huumaavien aineiden suhteen.

Vierailun jälkeen:

Toivomme kirjallista palautetta vähintään kerran vuodessa, jotta voimme kehittää toimintaamme edelleen. Palaute saa olla vapaamuotoista. Oman alueen koordinaattoriin voi olla aina yhteydessä ja sopia vierailuja koskevien aikataulujen tai muiden käytäntöjen muuttamisesta paremmin toimivaksi. Tavoitteemme on jättää jälkeemme vain hyvää mieltä ja yhteistyöllä onnistumme parhaiten.

Muistathan:

Karva-Kaveri ohjaajat tekevät työtään vapaaehtoisina ja ilman korvausta. Halutessanne meille voi tehdä lahjoituksia yms. mutta ne eivät ole vierailun edellytyksiä.